نشست های قضایی

جعل عنوان و ورود به عنف و کلاهبرداری

  واژه‌ها در متن قانون به معنای اصیل و عرف خود به کار می‌روند. قانونگذار خود بر این اصل تصریح دارد که ورود به عنف جرم است نه ورود بدون رضایت. معنای عنف هم ملازمه با قهر و غلبه دارد. نظر اکثریت قضات محترم گنبد کاووس تایید می‌شود.
نشست های قضایی

کد نشست: ۱۴۰۳-۱۰۷۴۸ برگزار شده توسط استان گلستان/ شهر گنبدکاووس در تاریخ ۱۴۰۱/۰۸/۰۳

پرسش:

شخص الف شکایتی را علیه شخص ب و ج با عناوین جعل عنوان و ورود به عنف و کلاهبرداری مطرح می‌نماید بدین شرح که شخص ب همسایه کاری من می‌باشد که در تاریخ 1401.09.12 به همراه شخص ج جلوی منزل من آمدند و شخص ج خود را عنوان کارشناس رسمی دادگستری معرفی نمود و آقای ب نیز آن را تایید نمود که وارد حیاط منزل من شدند و پس از ورود شخص ج بیان داشت شما مقدار 20 متر مربع وارد حریم مسکونی آقای الف شده‌اید و باید رفع تصرف نمایید و سپس محل را ترک نمودند که پس از بررسی متوجه شدم شخص کارشناس نبوده است. اتهامات اشخاص ب و ج را بیان نمایید.

نظر هیئت عالی

    واژه‌ها در متن قانون به معنای اصیل و عرف خود به کار می‌روند. قانونگذار خود بر این اصل تصریح دارد که ورود به عنف جرم است نه ورود بدون رضایت. معنای عنف هم ملازمه با قهر و غلبه دارد. نظر اکثریت قضات محترم گنبد کاووس تایید می‌شود.

نظر اکثریت

    شخص ج که به دروغ خود را کارشناس رسمی دادگستری معرفی نموده است مرتکب دروغگویی شده است و با توجه به این که کارشناسی جزء مشاغل دولتی نمی‌باشد رفتار شخص ج مشمول ماده 555 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات نمی‌گردد و این که شخص ب و ج با دروغگویی وارد محوطه حیاط منزل شخص الف شده‌اند، رفتار آنها جرم نمی‌باشد چرا که در ماده 694 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات قانونگذار محترم 2 قید، الف: عنف ب: تهدید، را برای مرتکب جرم ضروری داشته است که باید احراز گردند و صرف ورود به منزل یا مسکن دیگری جرم نمی‌باشد و منظور از عنف در این ماده، همان اجبار است که علاوه بر رضایت مالک یا متصرف، توانایی مانع شدن را نیز ندارد. در فرض مسئله شخص ب و ج با دروغگویی و حیله وارد شده‌اند و دو قید تهدید و عنف احراز نمی‌گردد لذا شخص ب و ج مرتکب جرمی نشده‌اند و دروغگویی در قانون فاقد عنوان مجرمانه می‌باشد.

نظر اقلیت

    با توجه به اینکه در ماده 694 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات قانونگذار محترم از قید عنف استفاده کرده است و منظور از عنف در این ماده قهر و غلبه نمی‌باشد بلکه عدم رضایت مالک یا متصرف قانونی می‌باشد و فلسفه وضع این ماده، حرمت منزل و مسکن اشخاص می‌باشد که مقدار که ورود با عنف و تهدید این حرمت را خدشه دار می‌کند ورود با حیله و دروغ نیز این حرمت را خدشه دار می‌کند لذا رفتار شخص ب و ج مشمول ماده 964 قانون مذکور می‌گردد و مرتکب ورود به عنف به منزل دیگری شده‌اند.

آخرین نشست های قضایی

نشست های قضایی

طلاق ثلاثه

در فرض سوال، با توجه به ماده 29 قانون حمایت خانواده مصوب سال 91 دادگاه خانواده ضمن صدور رای به طلاق و مفارقت، باید به